weer regen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Merijn R. - WaarBenJij.nu weer regen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Merijn R. - WaarBenJij.nu

weer regen

Door: Merijn

Blijf op de hoogte en volg Merijn

29 November 2006 | Nederland, Amsterdam

zo ben ik weer
heb hier nu voor de 2e dag aleen maar regen (dacht dat het nooit regende in de caribean)
ben nu een paar uur vrij, maar is dus niet echt lekker weer om de stad in te gaan. het vaarschema is dus ook wat aangepast, want waar we eerst heen zouden gaan is het nog slechter weer. heb gisteren de brandtraining gehad, was erg leerzaam en interessant, het was op een oud vrachtschip in st maarten. we hebben daar verschillende brandjes geblust en we hadden een opdracht: met z'n 2en in geheel brandweerstenu met gasmasker en al op, in een boot vol met rook, moesten we zoeken naar overlevende. je ziet dus echt niets, de weg ken je niet, aleen je hoort een stem om hulp roepen, we hadden hem erg snel gevonden, aleen naar de weg trug heben we 20 minuten gezocht, in echt haden we dit dus niet overleeft.
vandaag hadden we het laatste deel van de training, we moesten de reddingsboot laten zakken, allemaal een rondje om de boot varen en de reddingssloep met de hand starten (was niet echt simpel), daarna moesten we met reddingsvest van de boot afspringen, was ook wel leuk, maar ben toch blij dat de training voorbij is, want al die theorie word ik niet blij van.
nou ga nu effe een uurtje slapen en dan weer aan het werk

nou, de groeten maar

• 30 November 2006 - 02:10

Jimmy:

hej ouwe brandweerman,, leuk man is toch weer een ervaring rijker,, jah wat dacht jij dat het altijd mooi weer was daar,de plantjes moeten ook wat te drinken krijgen, is niet zon mannetje die de hele dag met zn waterslang daar rond. loopt maar vind het wel jammer voor dat het zo'n rot weer is daar maar dan weet je tenminsten weer hoe wij hier ons voelen hahaha marijntje nog heel veel plezier ik wacht in smacht naar je volgende verhaal groetjes jimmy

• 30 November 2006 - 08:14

Masja:

je hebt één voordeel: je hoeft niet door de regen naar je werk!
    En Jimmy schreef wat ik al dacht: waardoor denk je dat het daar zo groen is? Je zit gelukkig niet in de woestijn, lijkt me lastig met zo'n boot :-) Trouwens, daar kan het ook flink regenen zo nu en dan, heb ik van je oom begrepen!
    Klinkt wel spannend, zo'n oefening! En allemaal in het Engels neem ik aan?!

Merijn

Op 31-10-2006 begon mijn contract voor 4 maanden als kok op de Seadream II, een zeer luxe cruiseschip van een Noorse rederij dat in de zomer in de Middellandse zee vaart en in de winter in de Caribbean. Op 13-05-2007 begon mijn tweede reis met de Seadream II. Op 13-11-07 vertrok ik voor mijn 3e reis met de Seadream. Op 13-04-08 was ik weer thuis. Op 27-02-09 vertrok ik naar Curaçao om daar te gaan werken.

Actief sinds 31 Okt. 2006