Weer vertrokken! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Merijn R. - WaarBenJij.nu Weer vertrokken! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Merijn R. - WaarBenJij.nu

Weer vertrokken!

Door: Masja

Blijf op de hoogte en volg Merijn

13 November 2007 | Nederland, Amsterdam

Op dit moment zweeft Merijn ergens boven de oceaan. Vanochtend om 8 uur vertrok zijn vliegtuig naar Parijs, waar hij is overgestapt op de vlucht naar Miami. Daar hoopt hij rond 15.30 uur plaatselijke tijd aan te komen (dan is het hier 21.30 uur).
Het inchecken ging dit keer niet zonder slag of stoot: het begon bij de incheckkolom, waar hij moest aangeven wat zijn adres in Amerika wordt, tja...., maar nadat 2 grondstewardessen overlegd hadden werd daar een oplossing voor gevonden.
Toen het inchecken van de bagage. De vorige reis mocht al zijn bagage in 1 koffer mee, hij had 10 kg minder dan toen, maar dat was nu te veel! De regels waren net veranderd kregen we te horen. Én het moest in 2 koffers overgepakt worden. Daar sta je dan..., waar haal je zo snel een 2e koffer vandaan? Gelukkig stond mijn rode schoolkoffertje ( een begrip op school: "de juf met...." ) in de auto, dus die snel opgehaald, leeggegooid en ingepakt. (Intussen stonden er al meer mensen bij ons met geopende koffers, die soortgelijke problemen hadden). Toen moest de messenkoffer nog mee, die paste niet in het kleine koffertje, maar 3 stuks bagage mocht niet, wat nu?
Uiteindelijk zijn het rode koffertje en de volgepropte rugzak meegegaan als handbagage, de koffer als gewone bagage en het messenkoffertje als afwijkende bagage. Toen snel naar de douane, het instappen was al begonnen, snel afscheid nemen en weg!
Straks in Miami overnacht hij in een hotel en morgen, als de Seadream is aangekomen, gaat hij weer aan boord.

De komende maanden is de reis hier weer te volgen, of het Merijn lukt er dit keer berichten op te zetten weten we niet, anders gaat het weer via onze mail en stukjes van telefonische berichtjes.

• 13 November 2007 - 20:58

Micheline:

Als ik dat geweten had: ik heb hier nog een mooie rode boardcase staan, die ik weer moest opbergen omdat een collega hem van me geleend had. Maar gelukkig is hij toch in het vliegtuig weggekomen. Merijn, we kijken uit naar de rest van de verhalen en we vonden het heel leuk dat je er was zondag!

Merijn

Op 31-10-2006 begon mijn contract voor 4 maanden als kok op de Seadream II, een zeer luxe cruiseschip van een Noorse rederij dat in de zomer in de Middellandse zee vaart en in de winter in de Caribbean. Op 13-05-2007 begon mijn tweede reis met de Seadream II. Op 13-11-07 vertrok ik voor mijn 3e reis met de Seadream. Op 13-04-08 was ik weer thuis. Op 27-02-09 vertrok ik naar Curaçao om daar te gaan werken.

Actief sinds 31 Okt. 2006