naar Mundo
Door: Merijn
Blijf op de hoogte en volg Merijn
11 Maart 2009 | Nederland, Amsterdam
Ik zal een keer wat foto's mailen, heb er nog niet echt veel omdat je beter met zo weinig mogelijk hier s avonds op straat moet lopen, niet laten zien dat je geld hebt, dus geen horloge om, geen dure telefoon en camera op zak, maar een paar gulden in je zak en de rest in je sok. Ik heb nog geen slechte ervaringen hier maar hoor wel veel, ben er wel achter als je iemand tegenkomt s avonds gewoon gedag zeggen en niet laten blijken dat je bang bent want dat zien ze. Tot nu toe vind ik iedereen juist heel behulpzaam en aardig en als je een beetje laat zien dat je geinteressert bent in hun cultuur door in het papiaments goeiedag te zeggen:
bon dia -goeie morgen
bon tardi -goeie midag
bon nochi -goeie avond
con ta bai-hoe gaat het
vindt iedereen dat heel leuk. Op het werk proberen ze me ook wat woorden te leren maar blijft wel lastig met de uitspraak.
Heb trouwens van de week mijn telefoon (met Antilliaanse sim) in de taxi laten liggen, Werd ik opgebeld door de chauffeur, die was wat nummers gaan bellen om uit te vinden van wie die was. Het ging mis met afgeven omdat ook mijn andere telefoon niet meer gebeld kon worden, maar hij had me vanacht weer gebeld, maar lag net te slapen. Hij heeft belooft hem vandaag af te geven bij mundo, hij werkt namelijk alleen s nacht dus overdag lastig af te spreken.
Groeten van merijn
11 Maart 2009 - 17:39
Japio:
He Merijn
lijken goede signalen,aardige mensen en een goede taxichauffer
kannietbeterzoujezeggen
doei -
11 Maart 2009 - 21:19
Ron:
ben benieuwd naar de verhalen hoe het bij Mundo bevalt. -
11 Maart 2009 - 21:52
Marit:
Hey Merijn,
Wat ben je weer leuk bezig man, super;
Lekker van het leven genieten!!
Veel werk plezier daar en mocht ik geld over hebben komen we langs......maar reken daar maar niet te veel op.hahahah... -
12 Maart 2009 - 05:32
Masja:
Hoi Merijn, om 1/2 6 werd ik wakker van je sms-je, fijn, zo'n eerlijke taxtchauffeur! Nu kun je tenminste weer bellen zonder kapitalen kwijt te zijn.
Benieuwd hoe je eerst dag in MB bevallen is!!
Liefs! -
12 Maart 2009 - 08:07
Zegerien:
Bon dia,
het klinkt alsof je er al maanden woont...en spannende avonturen? Doe maar rustig aan hoor. Toitoitoi bij Mundo, benieuwd naar je eerste verhalen.
Daag
Zegerien -
12 Maart 2009 - 12:48
Anita:
Hoi Merijn,
Wat fijn dat het je zo goed bevalt. Grappig trouwens dat je daar toch met nederlanders werkt.
Geniet ervan. -
12 Maart 2009 - 14:05
Opa En Oma.:
Hoi Merijn. Nou, je had weer heel wat te vertellen. Niet erg slim hè, van die telefoon. Maar er zijn daar gelukkig ook nog eerlijke mensen. En die telefoon zul jij best wel weer terukrijgen.Wat leuk datje ook al wat woorden in het papiamento spreekt.En dat zullen er op de duur best wel meer worden.Merijn, succes en plezier met alles wat je doet. Lieve groeten uit een nat en grijs Wolfheze.XX